Kleuter brigade

De kleuters van de Liduinaschool zijn op woensdag vrij. Het leek mij leuk om op woensdagochtend een speciale Kleuter-Tekenclub te starten. Hier doen we hetzelfde als bij de Tekenclub voor grotere kinderen, maar dan op kleuter niveau. Het eerste thema dat we gedaan hebben is: “knuffel”.

Handig! Want nu kon iedereen zijn of haar lievelingsknuffel meenemen naar de Tekenclub en was het minder spannend (Mamma of Pappa mag er ook altijd bij blijven hoor!). We tekenden samen stap-voor-stap een knuffelbeer. Daarna mochten de kinderen hem inkleuren of mooi maken met waterverf of waskrijt. Ik heb een verhaaltje voorgelezen over een knuffel die in de wasmachine moest en daarna, het laatste half uurtje, mocht iedereen zelf iets tekenen dat op een of andere manier met “knuffel” te maken heeft. Bijvoorbeeld je eigen knuffel na tekenen, of een knuffel ontwerpen die nog niet bestaat. Misschien vind jij het wel leuk om de knuffel van de Koning te bedenken en tekenen, of twee poppetjes die elkaar knuffelen.

We hebben ook een lichttafel, daarop kun je overtrekken!

We trainen de fijne motoriek. En we oefenen hoe je je potlood het beste vast kunt houden, zodat je dat al heel goed doet als je later naar groep 3 gaat!

Je mag lekker ontdekken en uitproberen. Niets “moet” en heel veel mag!

Iedere week maken we samen een stap-voor-stap-tekening, dat betekent dat ik het voor doe op het bord en dat jullie het -op je eigen manier- na doen. Zo bouwen we samen een tekening op en daar kun je heel veel van leren! Teken is heel goed voor je ontwikkeling, in dit artikel lees je er meer over: waarom tekenen goed voor je is.