Wie / wat / waar?

Hou jij van tekenen en ben je tussen de 4 en 13 jaar, dan is de Tekenbrigade vást wat voor jou!

Dit is WAT we doen bij de Tekenbrigade:

✏️ we werken iedere week met een ander thema
✏️ we tekenen, schilderen, knippen en plakken
✏️  we kletsen, maken lol, moedigen elkaar aan
✏️ we inspireren elkaar en leren van elkaar
✏️ we proberen verschillende materialen uit
✏️ we leren creatief te denken
✏️ we verbeteren de fijne motoriek
✏️ we hebben plezier in het maken van iets
✏️ en worden natuurlijk steeds beter in tekenen!

Op dit moment zijn er 7 groepen. Klik hier voor een overzicht van de lestijden.

Het eerste half uur leer ik jullie hoe je een tekening kunt opbouwen. Dat doe ik door middel van een stap-voor-stap tekening. Op het whiteboard doe ik het voor en jullie doen het op je papier na. Geen paniek als het niet lukt, want ik kan je altijd helpen. Iedereen werkt op zijn eigen manier en niveau en het hoeft écht niet precies te lijken hoor! Als we de lijnen van de stap-voor-stap tekening klaar hebben, werkt iedereen het op zijn of haar manier uit. Met stift, dunschrijvers, kleurpotlood, wasco, pastelkrijt, waterverf, enz.

Het tweede half uurtje gaan jullie zelf aan de slag met het thema. Wat heb je bedacht om te tekenen met het thema? Probeer het maar! Heb je een plaatje of een ander voorbeeld mee? Leuk! Wil je hulp? Vraag maar. Natuurlijk maak ik ook voorbeeldjes en help ik je op weg als je dat wil.

Het thema kan bijvoorbeeld “groen” zijn. Laat je fantasie maar werken, het mag van alles zijn als het maar op de een of andere manier met “groen” te maken heeft. Dus bijvoorbeeld: een kikkertje of een slang, een bord doperwtjes of een plant. Maar…. je mag ook een neus met groene snot tekenen hihi of Meneertje Geel en Mevrouwtje Blauw die baby Groen hebben gekregen.

We hebben veel lol met elkaar, bekijken elkaars werk en moedig elkaar aan.

Hier kun je van te voren zien wat het thema van de week is.

Wees niet bang dat je niet goed genoeg kunt tekenen! Het gaat vooral om het plezier dat je hebt bij het maken van iets. Niets “moet” en heel veel “mag”! En… hoe meer je gaat tekenen, hoe beter je er in wordt! Echt waar. Zo is het bij mij ook gegaan !!!

Aan het eind van de les nemen we nog iets lekkers en vertel ik wat het thema van de volgende keer is. Zo heb je een week lang de tijd om na te denken wat je de volgende les wil maken. Je gemaakte werk bewaar je in je multomap, zodat je er thuis nog mee verder kunt gaan of het trots aan iedereen kunt “showen”!

Natuurlijk zorg ik voor al het materiaal. Het enige dat je mee hoeft te nemen is je map.

Tekenen is superleuk om te doen, zeker in een groep met andere kinderen die er ook dol op zijn want dan kun je ook nog eens van elkaar leren. In dit artikel lees je waar tekenen allemaal goed voor is: positieve effecten van tekenen

WAAR is het?

Bij mij thuis (Olmenstraat 80 in Haarlem) met z’n allen aan de grote keukentafel. Als je met de auto komt kun je in de straat gratis parkeren.

 

WIE ik ben?

Ik ben Ramona, de moeder van Noor (12), Jens (15) en Mika (18). Van beroep ben ik Activiteiten Begeleider. Ik heb ruim 19 jaar in de kinderopvang gewerkt als Pedagogisch Medewerker en ik werk nu twee jaar als Illustrator en tekenjuf. Op www.mijnbeschermendebrein.nl  kun je de twee boeken bekijken dat ik samen met Kitty Rumping gemaakt heb en op www.ramoon.nl kun je zien wat ik verder nog maak ?.

Bij de Tekenbrigade kan ik alles waar ik van hou -en waar ik ervaring mee heb- combineren en gebruiken. Dus ik heb de léukste baan die ik mij bedenken kan!

Hieronder zie je foto’s met werk van mij.

Lijkt het je leuk om mee te doen of heb je een vraag? Stuur mij dan gerust een berichtje op tekenbrigade@gmail.com of stuur een WhatsApp bericht naar 0622669896.

Groetjes Ramona✏